Skip to main content

HR Chef till Fogmaker International AB

Fogmaker International AB är ett expansivt bolag med starkt varumärke och ambitiösa tillväxtplaner. Vi är globalt etablerade och marknadsledande i Europa. Med hjälp av vår breda expertis och vårt kundnära tänk har vi utvecklat långsiktiga, förtroendefulla relationer med våra kunder runt om i världen. Fogmaker utvecklar, tillverkar och marknadsför brandskyddssystem för motorrum som med vattendimma under högt tryck både kyler och kväver branden. Inom segmentet buss är vi marknadsledande i Europa, Mellanöstern och Australien. Våra produkter säljs/levereras till OEM-kunder och återförsäljare runt om i världen.

Sedan starten 1995 har vi installerat över 300 000 system i nära 70 länder. Fogmakers system finns utöver bussar också i skogs-, jordbruks- och entreprenadmaskiner samt i flygplats- och gruvfordon.

KOMPETENS, ENGAGEMANG och INTEGRITET är de unika värdeord som präglar hela vår verksamhet och som styr hur vi jobbar och tar beslut. De ger oss en gemensam syn och skapar en vi-känsla. Vi satsar på vår personal och har mycket nöjda medarbetare. Med flera år av stark tillväxt bakom oss och en plan för fortsatt tillväxt behöver vi nya drivna, kunniga och ambitiösa medarbetare.

Vår nuvarande HR chef kommer att lämna för pension under våren 2025 och vi söker nu dig som vill vara med och bidra på vår utvecklingsresa! Med ett starkt engagemang, affärs- och utvecklingsfokus förväntas du erbjuda och utveckla ett värdebaserad och professionellt HR stöd till verksamheten.

Tjänstebeskrivning

Som HR chef ansvarar du för struktur och processer inom det breda HR-området, allt från rekrytering, arbetsmiljö till arbetsrättsliga frågor och förhandlingar. Vi har en fin grund att stå på, rutiner och processer finns på plats – nu behöver vi ta nästa steg! Här ser vi ett fortsatt utvecklat stöd inom chefs- och ledarskap, medarbetarskap, kompetensutvecklingsfrågor såväl som organisatoriska frågeställningar som viktiga områden. Du förväntas utveckla och förfina moderna arbetssätt inom nämnda områden, som skapar möjlighet för vår verksamhet och våra medarbetare att växa. Att införa mer digitala verktyg är ett naturligt steg i den här utvecklingen, förändringsledning är en del av din vardag, och du förväntas driva förbättringar från idé till implementerat arbetssätt.

Ditt uppdrag är brett och du rör dig obehindrat mellan såväl operativa, som taktiska och strategiska frågor. I ditt ansvar ingår även lön, kök/lokalvård, totalt 3 medarbetare, och genom ett nära ledarskap, och våra starka värderingar i ryggen, stöttar du dina medarbetare och skapar förutsättningar för dem att skapa mervärde. Du ingår i företagets ledningsgrupp och rapporterar till VD tillika koncernchef.

Din bakgrund och dina egenskaper

I din bakgrund finns relevant akademisk utbildning och bred erfarenhet från HR områdets alla delar. Vi ser gärna att du tidigare har arbetat i verksamheter under stark tillväxt, gärna i internationell miljö, och du är en naturlig bärare av våra värderingar. Som chef och ledare trivs du med ett nära ledarskap och du har god förmåga att skapa engagemang och delaktighet. Du har tidigare drivit förändring framgångsrikt, du är samarbetsinriktad, prestigelös och modig. Andra viktiga egenskaper är handlingskraft, ansvarstagande, driv och god kommunikativ förmåga. Goda kunskaper inom arbetsrätt är ett krav liksom god språklig förmåga i svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt.

Du kommer till en verksamhet med sunda värderingar, stor kompetens och hög ambition, där du ges möjlighet till stor påverkan inom ett för oss strategiskt viktigt område.  

Visa ditt intresse

Vi arbetar med löpande urval så visa gärna ditt intresse redan idag.

Kontakta Cecilia Ahlqvist
0733-41 56 37
cecilia.ahlqvist@re-source.se

Vill du göra en konfidentiell och förutsättningslös intresseanmälan så gör du det i vårt webbaserade rekryteringsverktyg.

Aktuella uppdrag