Skip to main content

VD – Micki Leksaker

Micki Leksaker grundades i Gemla 1944, och drivs av visionen Glada lekfulla barn i en trygg värld. Flera generationer senare fortsätter familjen Aronsson att driva bolaget i Gemla, och där finns också huvudkontor, lager och viss produktion. 

Idag är man runt 40 anställda som omsatte ca 112 MSEK under 2023. För mer information, besök mickiofsweden.

Micki Leksaker erbjuder sedan starten för 80 år sedan högkvalitativa träleksaker som tål att ärvas, och fortfarande idag står varumärket Micki Leksaker starkt. Produktutvecklingen är en framgångsfaktor och en stor och viktig del i företaget. Under åren har Micki förvärvat ytterligare varumärken, så som Lundby, Rubens Barn och Magtoys med dockan Skrållan, och även här är design och produktutveckling viktigt. Utvecklingen sker framför allt med fokus på pedagogik och lekupplevelsen men också med tanke på hållbarhet och kvalitet.

På Micki Leksaker blir du en del av ett familjeföretag, och vårt ägardirektiv beskriver dels våra förväntningar på lönsam tillväxt, dels vikten av att vara ett företag som med hänsyn till miljön och en hållbar utveckling tar ett stort socialt ansvar. Vår nuvarande VD sedan 2002 lämnar nu bolaget och vår styrelse förbereder bolaget för nästa fas i bolagets historia genom ett ansvarsfullt överlämnande till en ny VD.

Tjänstebeskrivning

Din övergripande uppgift är att leda bolaget på den fortsatta resan som styrelsen och ägarna har beslutat om. Det handlar om att utveckla affären, och att aktivt tillsammans med styrelsen driva den strategiska planeringen för bolagets fortsatta framtid. Du behöver sätta fokus på produkt, kund och marknad, men också på att skapa förutsättningar för organisationen att lyckas.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har tidigare ledarerfarenhet från bolag med konsumentprodukter. Du har haft eget resultatansvar, gärna med erfarenhet av produktutveckling. Som person är du ihärdig och analytisk, du trivs bättre med förändring än förvaltning och som ledare är du trygg och inlyssnande med stor förmåga att fatta beslut. Vi kan erbjuda rätt person en unik möjlighet att få leda den fortsatta resan i ett bolag med tydliga värderingar och ett fantastiskt varumärke!

Visa ditt intresse

Vi arbetar med löpande urval så visa gärna ditt intresse redan idag.

Kontakt Anna Persson
072-720 720 5
anna.persson@re-source.se

Vill du göra en konfidentiell och förutsättningslös intresseanmälan så gör du det i vårt webbaserade rekryteringsverktyg.

Aktuella uppdrag