Skip to main content

Rekryteringar och ledningsgruppsutveckling till SONSAB

Kort om uppdraget

Rekrytering och ledningsgruppsutveckling:
Flertalet rekryteringar till koncernledningen samt ledningsgruppsutveckling

Uppdragsgivare:
Ulric Wilhelmsson, Koncernchef, SONSAB

Ulrik Wilhelmsson, koncernchef på SONSAB, har en relation med Re-Source både som kandidat och som kund. Han blev kontaktad av Anna när hon hade fått uppdraget att leta efter en koncernchef till Svenska Trävarugruppen, numera SONSAB, och delar här med sig av sina erfarenheter av oss.

En oväntad kontakt

”När jag blev kontaktad av Anna, en fredagskväll efter jobbet, så trodde jag först att det var goda vänner som skulle skämta med mig. Det var verkligen oväntat, men Anna skapade snabbt ett intresse för både rollen och företaget hon rekryterade till. Som kandidat blev jag professionellt omhändertagen, processen var gedigen men ändå snabb och jag fick den information jag behövde för att kunna fatta ett väl genomtänkt beslut. Därför var det givet för mig att använda Anna och Re-Source när jag skulle tillsätta flertalet personer till min koncernledningsgrupp.”


Om jag ska beskriva mina upplevelser av re-source med tre ord, så är det professionellt, korrekt och snabbt.

Ulric Wilhelmsson / SONSAB

Ulrik menar att rekryteringsprocessen alltid löper smidigt tillsammans med Re-Source. ”Anna håller mig alltid uppdaterad om processen. Jag vill vara lagom inblandad men jag vill inte göra jobbet själv och det har alltid fungerat väl. Annas personlighet gör att jag känner mig trygg, precis som när jag var kandidat.”


Det är klart att det finns billigare alternativ, men man får vad man betalar för. Vi vill ha en seriös spelare, därför anlitar vi re-source.

Ulric Wilhelmsson / SONSAB

Värdefull ledningsgruppsutveckling

Ulrik har även anlitat Re-Source till ledningsgruppsutveckling. Under två dagar åkte koncernledningen iväg och fick under ledning av Re-Source arbeta med ett antal frågeställningar för att stärka ledningsgruppen och tydliggöra mål och riktning. Ulrik berättar:

”Det som gjorde mig trygg var att Re-Source anpassade uppdraget efter våra behov. De läste in sig på bolaget och blev som en del av oss, det kändes inte som att de var konsulter utifrån, utan de förstod vår verksamhet och våra utmaningar. Det gjorde att alla i ledningsgruppen kände sig trygga med att öppna upp sig och många fick sig också en tankeställare, så även jag! De hjälpte oss att utvecklas och det har varit mycket värdefullt!”


Re-source läste in sig på uppdraget och agerade som en del av oss, de förstod vår verksamhet och våra utmaningar.

Ulric Wilhelmsson / SONSAB
Re-Source Referens