Skip to main content

Chefsrekryteringar till Åbro

Kort om uppdraget

Rekrytering:
Flera rekryteringar, bl.a. Marknads- och försäljningschef, Strategisk inköpare, Business controller, Förbättringsledare produktion och en VD till dotterbolaget Axel Herman Invest.

Uppdragsgivare:
Therese Nilsson van Ewijk, HR-chef, Åbro Sverige AB.

Ibland är det bara meningen att man ska jobba tillsammans. Så är det med Therese Nilsson van Ewijk, HR-Chef på Åbro Sverige. Hennes och Annas vägar har korsats flera gånger och när Anna startade Re-Source var timingen perfekt. Therese behövde rekrytera i sin nya roll som HR-Chef och vi fick uppdraget. Sedan dess har vi många gemensamma och lyckade rekryteringar i bagaget. Här berättar Therese om hur det är att arbeta med oss.

Therese och Anna har jobbat ihop i sina tidigare roller, bland annat när Therese jobbade på IKEA där Anna var inne både i rekrytering och grupputveckling i ledningsgrupper. När Therese började på Åbro hade Anna precis startat Re-Source och timingen var perfekt: ”Det var som tankeöverföring – Anna kom tillbaka till rekryteringsbranschen precis när vi skulle rekrytera och sedan dess har vi rekryterat flera tyngre befattningar ihop.”


Samarbetet ger ett riktigt bra resultat – samtidigt som vi har roligt ihop på vägen.

Therese Nilsson / Åbro Sverige AB

Får oss att verkligen tänka till

”När man ska sätta igång en rekrytering har rekryterande chef ofta en väldigt tydlig bild över hur profilen ska se ut. Men en sak kan man vara säker på – den kommer att utmanas av Anna. Efter att hon har lagt ner mycket tid och energi på att få en 360-graders bild av företaget, gruppen och rollen så kommer kravprofilen att ändras. Hon ställer ibland obekväma frågor som verkligen får oss att tänka till. Kravprofilen håller hon sedan hårt i under hela processen. I en process är det inte ovanligt att man snabbt hittar en favorit, då ifrågasätter Anna och säkerställer att personen lever upp till alla delar i kravprofilen.”


Anna är oerhört professionell och kunnig. Hon har ett sätt som gör att man känner sig både sedd och hörd. 

Therese Nilsson / Åbro Sverige AB

Det är kul att arbeta ihop

”Vårt samarbete fungerar väldigt bra. Annars hade vi inte fortsatt att jobba ihop. Vid ett tillfälle anställde vi en kandidat som slutade efter en kort tid, då erbjöd sig Anna att göra om hela processen igen. Det uppskattas. Man behöver aldrig vänta på Anna, hon är alltid steget före och håller oss uppdaterade.

Annars är det bara otroligt kul att jobba tillsammans. Anna har ett sätt som gör att man känner sig sedd och hon lyser upp ett helt rum när hon kommer in. En rekryteringsprocess kan vara både tung och tidskrävande – men när vi jobbar ihop finns både mycket skratt och en hel del choklad!”


Re-Source Referens